Huismoeder
Keizersmantel
 

Natuurfotografie

Gert en Janny Gelmers

 

 
 
De jacht op de Koninginnenpage


Toen wij de zomervakantie 2008 bespraken, wilden we in ieder geval naar een gebied waar we de Koninginnenpage zouden kunnen treffen. Deze ontbrak nog aan onze foto-verzameling dagvlinders en het leek ons een leuke uitdaging om de verzameling aan te vullen.
Na informatie te hebben geraadpleegd op internet en een telefoontje met de Vlinderstichting, viel onze keuze op de Sint Pietersberg te Maastricht.
We stonden met onze caravan op een kleine camping in het dorpje Walem. Van daaruit gingen we met de auto naar de Pietersberg. Direct de eerste keer dat we daar kwamen zagen we al twee Koninginnenpages op een vlinderstruik. (Budlea) We konden ook een paar foto’s maken, maar die bleken achteraf niet aan onze eisen te voldoen.
Daarna zijn we nog drie keer terug geweest naar de Pietersberg en pas de laatste dag lukte het ons om enkele goede foto’s te maken. Dat had vooral te maken met het geringe aantal Koninginnenpages. Waarschijnlijk werd dit veroorzaakt doordat het die week ook behoorlijk veel regende.
Naast de Koninginnenpage troffen we onder andere ook het Boswitje, de Argusvlinder en de Bruine daguil aan.

 

 

 

 

 
 Koninginnenpage

Koninginnenpage

Koninginnenpage
Koninginnenpage

Koninginnenpage

Koninginnenpage